Öncelikle mühürlemenin ne anlama geldiğiyle başlayalım…

Mühürleme etin tüm gözeneklerini kapatarak etin sıvısını içerisine hapsetmeye yarayan yöntemdir.
Her ne kadar eti mühürlemek önemli olsa da, lezzetli bir yemeğin asıl püf noktası seçtiğiniz etin iyi ve kaliteli olmasıdır.
İlk kurallardan biri de kırmızı etin kendi suyunu kullanabilmek için eti yıkamamanız gerektiğidir.
İkinci aşama etin dinlenmesidir.Et ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Ete lezzet katan bir diğer önemli ayrıntı ise etin marinasyonudur. Çeşitli baharatlarla hazırlanan sos ile 1 veya 2 saat oda sıcaklığında bekletilmelidir.

Etin lezzeti içindeki suyundadır.Bu yüzden mühürleme işlemi Dünya mutfağında da çok sıklıkla kullanılan bir yöntemdir, bu işlem için yüksek ısıda döküm tavalar tercih edilir ve etin dışarıda kalan tüm kısımları etin sıvısının dışarıya çıkmaması için mühürlenir.
Daha sonra isteğe göre az, orta veya çok pişmiş olarak servis edilir.

 

Bir cevap yaz.